NOTÍCIES

 • Nou llibre de Mercè Miró (15 juny 2021)

Ja és a les llibreries el nou llibre de poesia de Mercè Miró, Un sorollet de claus, que aplega els seus poemes dels darrers deu anys (2012-2021). El seu llibre anterior, El mirall del fons, va ser publicat dins d’aquesta mateixa col·lecció el 2008. El nou llibre, d’altra banda, coincideix amb el 80è aniversari de l’autora. Com diu Jaume Huch a l’epíleg, “la realitat pot ser aspra quan ‘els sentiments cauen en terra erma’, però els records revelats —i els seus versos— il·luminen la foscor de la solitud”.

 • Piscolabis a Oló (6 juny 2021)

Ahir al vespre va tenir lloc, a Santa Maria d’Oló, la presentació del llibre Piscolabis, un recull de microrelats de Miracle Sala. Hi va intervenir, a més de l’autora, l’escriptor Llorenç Capdevila, prologuista de l’obra. L’acte fou organitzat conjuntament per Òmnium Cultural Moianès i l’Ajuntament de Santa Maria d’Oló i comptà amb l’assistència d’un públic nombrós.

 • Nova presentació d’(Im)possible de Montse Clotet (21 maig 2021)

Aquest vespre hem tingut el goig de presentar a Gironella l’àlbum infantil il·lustrat (Im)possible, de Montse Clotet, basat en la història de Xavier Pujols, una història plena de sensibilitat per acostar als infants la diversitat funcional.Un exemple de superació personal, de solidaritat i tota una lliçó de vida. Un conte escrit i il·lustrat amb delicadesa i una gran sensibilitat.

 • Piscolabis a Girona (21 maig 2021)

Ahir, a la plaça Jordi de Sant Jordi de Girona, va tenir lloc amb un gran èxit de públic la presentació del llibre de microrelats de Miracle Sala, Piscolabis, prologat per Llorenç Capdevila. L’autora va ser acompanyada pels poetes i filòlegs Rosa Font i Lluís Lucero; i l’acte, organitzat per la Llibreria 22.

 • Neix Queralt Endins (12 maig 2021)

El llibre que aplega els poemes i les fotografies del confinament, Queralt endins, de Jaume Huch, arriba a les llibreries. Avui, precisament, es presenta a La Llibreria de la Imatge, de Barcelona (19 h.), a cura de Jordi Estrada, autor de l’epíleg.

 • Neix L’home del barret de feltre (12 maig 2021)

A partir d’avui, a totes les llibreries, L’home del barret de feltre, de Pep Molist i Susanna Ayala. El protagonista d’aquest obra es deia Joseph Beuys i era un artista molt conegut per les seves idees i accions, considerades obres d’art. D’altra banda, la seva visita a Manresa fou cabdal per a la seva vida i la seva trajectòria, que es pot conèixer en aquest llibre.

 • Maridatge de vi i roses als cellers Abadal (24 abril 2021)

Avui hem gaudit de la magnífica proposta de @vinsabadal, un tast dels seus millors vins monovarietals, alguns d’autòctons de la @dopladebages, maridats amb els relats de Dies de roses i vi, de Lola Palau. Concretament, hem assaborit el seu Picapoll blanc i el conte inspirat en aquesta varietat escrit per Llorenç Capdevila @llorenccapdevila; el Mandó, i el conte de Miracle Sala @miracle_sf, i el Merlot, amb el conte de Josep Maria Solà… Tot gràcies als bons oficis de la sommelier Marta Membrives, de Pep Garcia, que ha exercit de mestre de cerimònies, i de l’autor avinyonenc @david.clusellas, que ha introduït l’acte. També hi han assistit M. Dolors Guàrdia @mdguardia i Jaume Huch @jaumehuch, membres del col·lectiu.

 • Presentació d’Ocells de la serra de Queralt (17 abril 2021)

Aquesta tarda ha tingut lloc al Parc del Lledó de Berga la presentació del llibre Ocells de la serra de Queralt, una guia de camp que farà les delícies dels amants dels nostres ocells, de l’ornitologia i del nostre magnífic entorn natural. Un llibre que aplega més de 110 espècies! Unes 400 fotografies ens en mostren distintes visions i plomatge, segons el sexe, l’època o l’edat. I ens proposa 4 itineraris per diversos hàbitats representatius de la serra. És el segon títol d’una col·lecció impulsada per l’Ajuntament de Berga, que s’inicià amb el llibre Plantes de la serra de Queralt.

 • Presentació de Gas a fons (10 abril 2021)

Aquest migdia ha tingut lloc a Cardona la primera presentació del llibre Gas a fons. Els contes del Castor, de Joan Company, il·lustrat per Josep Giró, amb una excel·lent acollida de públic.

 • Preparant el Sant Jordi (1 abril 2021)

Després d’un 2020 sense Sant Jordi, a ca L’Albí hem tret tot un seguit de novetats que han arribat a les llibreries entre els mesos de febrer i març. Avui us en destaquem sis títols: les novel·les Blanc trencat, de Dolors C. Triola, i La noia del desert, de Pere Raich i Vendrell; els reculls de relats, Dies de roses i vi, de Lola Palau, i Gas a fons, de Joan Company; el dietari Feliç confinament, de Carles Claret, amb pròleg de Xavier Graset, i la guia de camp Ocells de la serra de Queralt, el segon títol d’una col·lecció inaugurada amb el llibre Plantes de la serra de Queralt, una iniciativa de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Berga.

 • Adeu a Nawal El Saadawi (29 març 2021)

El dia 21 de març va morir a El Caire la gran escriptora egípcia i eterna candidata al Nobel, Nawal El Saadawi, de qui L’Albí va publicar la seva novel·la Memòries d’una doctora, en traducció de Montse Vancells i Flotats. En aquest llibre, l’autora recrea els seus primers anys consagrats a la medicina. Va ser una escriptora de gran força i convicció, lúcida i apassionada, profundament compromesa en la defensa dels drets de la dona àrab. Entre nombrosos reconeixements internacionals, el 2013 va rebre el XV Premi Internacional Catalunya, “per haver contribuït al desenvolupament dels valors culturals, científics o humans d’arreu del món”.