Edicions de L’Albí comunica la pèrdua de l’escriptora Mercè Mus i Ripoll, que va morir ahir, dia 29 d’agost, a l’edat de 74 anys.

Mercè Mus havia nascut a Barcelona l’any 1937. Va treballar durant vint-i-cinc anys a la Universitat de Barcelona. Al llarg de la seva vida, va conrear la narrativa, la poesia i els diaris de viatges.  També va dirigir una galeria d’art i un taller d’escultura i de restauració. Va viure una temporada a Sant Vicenç dels Horts i, posteriorment, es va traslladar al Berguedà, concretament a la Pobla de Lillet, on va residir uns quants anys, deixant a tot arreu una forta empremta per la seva implicació i activisme en la vida social i cultural.

Es va donar a conèixer com a escriptora amb la novel·la La senyora del tretze (L’Albí, 2002), que va tenir una gran acollida per part del públic lector. L’obra, tal com va voler presentar-la amb un subtítol, és una Memòria íntima de la Barcelona vella, un relat autobiogràfic, en bona mesura, amb què ens fa avinents les emocions que van sotraguejar-la quan va viure al cor d’un barri pobre d’una Barcelona real, on va veure’s abocada a una realitat colpidora, però plena de la humanitat radiant dels personatges amb els quals va conviure. La solidaritat i l’amistat, valors essencials al llarg de la vida de Mercè Mus, són l’eix i el motor de la seva obra literària.

La família ens ha comunicat que la cerimònia de comiat tindrà lloc demà divendres, dia 31 d’agost, a les quatre de la tarda, al tanatori de Sancho Dávila, i que les seves restes seran traslladades al cementiri de Montjuïc.

Edicions de L’Albí lamenta profundament la seva pèrdua. Descansi en pau.

 

 

Berga, 30 d’agost de 2012