ATENCIÓ, RODEM!

Atenció rodem

La primera novetat de la temporada acaba de sortir del forn.  Atenció, Rodem! (Quaderns de Serafino Gubbio, operador cinematogràfic), obra del Premi Nobel de literatura italià, Luigi Pirandello, traduïda per Jordi Estrada, és una sàtira brillant de l’estupidesa i la vanitat humana, un exemple clàssic de l’estil literari de Pirandello.

En aquesta novel·la, que podríem qualificar de “peculiar” pel seu estil narratiu, Pirandello desplega una reflexió despietada i apocalíptica sobre la condició humana i la seva mort a mans de la màquina, o el que és el mateix, de la modernitat.

Luigi Pirandello

Atenció, rodem!, publicada per primera vegada el 1919, és una de les primeres novel·les que ens parlen dels inicis del cinema a Europa. Hi trobarem de tot i més: projectes cinematogràfics ridículs, situacions esperpèntiques, dives capritxoses i personatges que, més enllà d’una innocència aparent, revelen la part més fosca de la seva personalitat, dominada per l’egoisme, la passió i la gelosia. El narrador, Serafino Gubbio, és l’home que fa girar la maneta de la càmera a la companyia cinematogràfica La Kosmograph, i en els seus quaderns intenta explicar-se, amb unes teories brillants, tot el que passa al seu voltant.

Com la majoria d’obres de Pirandello, Atenció, Rodem! parodia la debilitat humana i ens parla de la solitud i la bogeria com a conseqüències irremeiables del progrés.

Per a Serafino Gubbio, l’únic objectiu de l’home és, tant en la vida com  en el cinema, “enganyar els altres fabricant les ficcions més estúpides”.

A les llibreries a partir del 9 de novembre.

Mides: 15 x 22,5

Pàgines: 208

Preu: 20 €

2 respostes a “ATENCIÓ, RODEM!

  1. ndj

    M’ha fascinat aquesta frase intermitent que apareix, juganera, al costat esquerre de la pantalla: “A la vida, com al cinema, es tracta d’enganyar els altres fabricant les ficcions més estúpides”. Esplèndida.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s