ÈXTUM

El compositor i guitarrista Pòlit Miró (Berga, 1959) ha editat un nou treball discogràfic: Èxtum, música inspirada en el cicle de la Patum de Berga.

Després de l’edició del disc De Patum a Patum (2007), el compositor berguedà ha reprès, des d’una altra perspectiva, l’obra musical Íntum, editada en CD l’any 1998. A partir d’aquest disc, Jaume Huch va escriure els poemes que formen Patumejant (2009), que finalment van donar peu a aquesta nova aventura de Pòlit Miró, amb la qual ha completat una trilogia musical dedicada a La Patum.

Imatge 012

Ara, doncs, amb la seva guitarra de protagonista, Pòlit Miró ha afrontat amb Èxtum el repte d’oferir una lectura renovada del seu treball, dedicat al seu amic i també músic berguedà Xavier Escobet (Berga, 1959-1997).

En aquesta ocasió, Pòlit Miró ha comptat amb la col·laboració de Jaume Huch (textos i recitació), que ha escrit unes proses poètiques a partir de l’obra musical, incloses en el disc, i també de Manel Escobet, autor d’un muntatge fotogràfic, que acompanya la música al llarg del concert.

L’estrena d’aquest espectacle va tenir lloc el dia 22 de setembre a la Sala Luz de Gas de Barcelona. El músic berguedà va interpretar en directe amb la seva guitarra, sobre el fons musical enregistrat de la composició, els nous temes que formen el disc.

D’altra banda, i de forma simultània a la música, es va projectar damunt d’una pantalla circular, bastida en el suport d’una gran reproducció del Tabal de la Patum, el muntatge fotogràfic realitzat per Manel Escobet.

Imagen 029

El concert, de caràcter benèfic, que va servir també per a presentar el cd en societat, va estar organitzat per la Fundació Portal de suport als nois i noies amb patologies duals i a les seves famílies.

Unes 250 persones van restar seduïdes per la poesia que, d’inici a fi, desprèn aquesta espectacle, que ara els seus promotors tenen la intenció de poder exportar a altres indrets de Catalunya. Properament, està prevista una actuació a Manresa i a diversos pobles del Berguedà.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s